• български
  • English

Безплатни кастрации на бездомни и дворни котки

В търсачката ще намериш актуална информация за всички кастрационни програми за котки по градове в цялата страна. Списъкът включва програми за безплатни кастрации и кастрации на намалени цени за бездомни животни в цяла България и координатите на неправителствените организации, приюти и ветеринарни клиники, които ги организират и провеждат.

Програмите са различни и работят по различен начин, затова провери внимателно условията и се обади да запишеш час преди да заведеш коте! Някои кастрационни програми са временни или сезонни. Не всички предлагат престой след операцията и може да се наложи да предвидиш място за това и да го организираш отделно. За женски котки препоръчваме да се предвидят няколко дни преди да се пускат обратно по местообитания. Никога не пускайте животни обратно навън в деня на хирургията!


Избери град и намери кастрационни програми близо до теб!Списъкът се обновява постоянно. Ако имате информация, която искате да включим или актуализираме, моля да се свържете с нас през Messenger или на rescue@thelastcage.org.
Ветеринарните клиники и амбулатории, включени в този списък са признати сред общността на доброволци и спасители с хуманност и добро отношение към бездомните животни. Клиники, позволяващи съмнителни пракитки и ветеринари, от които има много оплаквания и лоши отзиви няма да бъдат включвани в списъка.
Последна актуализация на: 23.02.2023