• български
  • English

ОСИНОВИ, НЕ КУПУВАЙ!

Осинови коте

Подготви се да се влюбиш и разгледай спасените ни котета, които търсят своите Хора! Всички чакат своя втори шанс за страхотно семейство и много любов.


Как да осиновя коте?

Независимо дали искаш да осиновиш малко коте или възрастен отракан котарак, осиновяването е много отговорна работа, и изключително важно решение както в твоя, така и в неговия живот. При правилно отглеждане, домашната котка живее до 16-20 години и нагоре. Нашата работа е да осигурим на котаците безопасен и щастлив котешки живот със семейства, които много ще ги пазят и много ще ги обичат. Затова процесът ни по осиновяване се състои от няколко стъпки, които служат да ти помогнем да се подготвиш за пристигането на новия кот у дома. Той протича по следния начин:

  1. Попълване на анкета за осиновители, – тя ни помага да научим какво знаеш за отглеждането на коте и да се ориентираме кои теми ще е полезно да обсъдим заедно и как да помогнем в подготовката за посрещането на ново коте в семейството.
  2. Разговор по телефона – това е виртуална среща, по време на която се запознаваме лично и обсъждаме заедно всички подробности и въпроси, които имаш.
  3. Среща на живо в жилището, където ще живее котето, за да се запознаем с членовете от семейството (двукраки и четирикраки). Ще ви дадем съвети и насоки какво да предвидите преди котето да пристигне в дома ви – за околната среда, храната и играчките, запознаването с други животни и всичко важно относно грижите за новото коте. Целта на срещата е заедно да се уверим, че е подготвено всичко необходимо за да отглеждате осиновеното коте в безопасност и щастливо.
  4. Окончателното решение за осиновяване взимаме след срещата ни на живо. Ако тогава и ти, и ние вярваме, че ще си паснете с котето и ще се чувствате добре заедно, се разбираме за ден и час, в който ще донесем котето в дома ти, подписваме договор за осиновяване и то става член от семейството ти.