• български
  • English

Подай лапа на коте в беда

Обожаваш котки? Точно тебе търсим!

Ако искаш да направиш добро и истински да променяш котешките животи около себе си, си на правилното място. Независимо дали си ученик, студент или пенсионер и какви умения имаш, има коте, което се нуждае от твоята помощ! Работата на нашите доброволци се състои от много различни дейности, както на терен с котаците, така и от вкъщи, пред компютъра и на телефона.

Кастрирай & върни създава мрежа от доброволци, които помагат за намаляване на популацията на безстопанствени котки, като повишават осведомеността за ползите от кастрацията, кастрират и връщат квартални котаци, осигуряват ветеринарни грижи на пострадали животни, търсят осиновит6ели и задомяват спасени котки.

Доброволците са сърцето на инициативата Кастрирай & върни. Без тяхната помощ, не бихме могли да спасяваме толкова котета и да променяме толкова животи.

С какво да помогнеш?

Приемен дом

Тъй като нямаме приют, винаги търсим нови приемни семейства, особено за възрастни спасени котки, които се нуждаят от време и търпение, за да се възстановят и да се научат да се доверяват на хората.

Стационар и постоперативни грижи

Имаме нужда от места, където може да се осигури подходящ стационар за постоперативни грижи, за възстановяване след кастрация на женските котки преминали през нашата програма. Необходима е малка, чиста, тиха и защитена стая с врата, където котките се държат в големи клетки (осигурени от нас) по време на престоя си. Грижите отнемат около 1 час на ден, като продължителността на престоя обикновено е между 3 и 7 дни.

Залавяне на котки за кастрация

На терен по време на акции, всеки чифт допълнителни ръце е важен! Стани част от екпиа на ловците ни на котки и участвай в акции Кастрирай & върни и спасителни акции за залавяне на пострадали котаци, които се нуждаят от помощ.

Транспорт

Имаш автомобил и готовност да отделят няколко часа от време на време? Винаги търсим доброволци със собствено превозно средство, които да помагат с транспортирането на котаци до ветеринарни клиники и обратно по време на акции за кастрация, както и за прегледи на приемните ни котаци.

Фото-видео заснемане

Търсим талантливи фотографи и оператори, които да ни помогнат да покажем нашите страхотни котаци и това, което правим. Котетата, които търсят осиновители се нуждаят периодично от котосесиите. А за най-безстрашните, предлагаме да ни придружават на терен по време на акции за да ги заснемаме с образователна цел.

Административни дейности

Не можещ да се включищ физически като доброволец, но все пак искаш да помогнеш? Присъедини се към нашия административен екип. Има разнообразие от начини да помогнеш от вкъщи, като търсене на осиновители, обработка на кандидатури, отговаряне на съобщения, създаване на образоваелни материали и кампании, разпространяване на информация за ползите от кастрацията, набиране на средства за котаците и др.

Търсене на дом

ВАЖНО! Нуждаем се от помощ с публикуване, редовно разпространяване и обновяване на обяви за търсене на дом на спасени котета. Помогни ни с най-важната стъпка от спасяването на всчко коте: намирането на подходящите за него хора, които ще го обичат безкрайно и ще го гледат цял живот като писано яйце.

Какви са ползите за теб и котките?

Ще развиеш нови умения, ще разшириш знанията си и ще допринесеш значително за подобряване на живота на котките като спомогнеш за намаляване на броя на нежеланите котки и подобряване на живота на котките във твоя район. Също така ще срещнеш нови хора, ще създадеш нови приятелства и ще станеш част от специален екип от доброволци.